Heb jij een handelszaak? Wil je je energieverbruik eens grondig onder de loep laten nemen? Meld je dan voor 15 januari als kandidaat voor de screening energieverbruik via rob.vandun@thomasmore.be of 014 56 23 10 of 0494 85 28 34. Doel is het energieverbruik in verschillende soorten handelszaken in kaart te brengen en aanbevelingen te doen die je energiefactuur doen dalen.

Onder de noemer van het streekproject Kempen2020 start de professionele bachelor opleiding Energietechnologie aan Thomas More Kempen (Geel) met een energiestudie van lokale handelszaken. Het nieuwe project verloopt in twee fasen:

Fase 1

In de eerste fase die loopt tot 15 januari 2016, worden geschikte handelszaken gezocht in Geel en omgeving (Meerhout, Laakdal, Herselt, Westerlo, Olen, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol en Balen). Het begrip handelszaak wordt breed geïnterpreteerd, zowel kledingwinkels, horecazaken als bakkerijen en lokalen van verenigingen,... zijn welkom.

Handelszaken die zich aanmelden voor het project zullen na selectie onderverdeeld worden in verschillende categorieën op basis van bepaalde karakteristieken, bijvoorbeeld het gebruik van koelingen.

Fase 2

In een tweede fase die loopt van 15 februari tot 30 mei 2016, voeren teams van studenten energiescans uit in de deelnemende handelszaken. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met gelijkaardige handelszaken. Als deelnemende handelszaak krijg je advies en word je begeleid om je energieverbruik te laten dalen.

Op basis van de bevindingen stellen de studenten een top tien op van de beste besparingsmaatregelen per categorie. De resultaten worden voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners.

Interesse?

Geïnteresseerde handelszaken kunnen zich tot 15 januari 2016 aanmelden bij Rob van Dun via 014 56 23 10 of 0494 85 28 34, rob.vandun@thomasmore.be.

Opleiding Energietechnologie

Energietechnologie is een driejarige professionele opleiding met een sterke focus op elektrische en thermische toepassingen in gebouwen en industrie. Ook hernieuwbare energiebronnen, domotica en energiemanagement in gebouwen, distributie en opslag van elektrische energie behoren tot de expertise van de opleiding.

Kempen2020

Onder de noemer 'Kempen2020' lanceert de Kempen een ambitieus energie- en klimaatbeleid dat past binnen het Burgemeestersconvenant. De uitdaging is om tegen 2020 minstens 20% CO2-reductie ten opzichte van 2011 te realiseren op het grondgebied van de gemeenten. Het Burgemeestersconvenant is een Europees initiatief waarmee Europa de lokale besturen uitdaagt om de 202020 doelstellingen op lokaal niveau te realiseren en zelfs te overtreffen.

> www.kempen2020.be

> www.thomasmore.be/energietechnologie